Nieuws
Home / Sport / Geen zomerstop voor S.V. Oosterwolde

Geen zomerstop voor S.V. Oosterwolde

door onze sportverslaggever Wiebe Post

Oosterwolde – Bij S.V. Oosterwolde wordt deze zomer achter de schermen hard gewerkt om de zaken voor het nieuwe seizoen op orde te hebben.

S.V. Oosterwolde is ontstaan door een fusie van Dio, Griffioen en JVO. Zo is de nieuwe club hard bezig om een nieuwe website te maken. Ook andere social media-kanalen worden gemaakt. Verder gaat de gemeente een complete beregeningsinstallatie installeren op alle velden. De velden worden dan automatisch gesproeid als het nodig is.

Er is ook een sponsorcommissie opgesteld, want nieuwe ambities moeten ook betaald worden. Muta uit Leeuwarden is de nieuwe kledingleverancier, behalve voor de jeugd, die wordt door 123-inkt van een nieuwe outfit voorzien.

Ook worden er plannen gemaakt en acties uitgezet om de hele uitstraling van de gehele accommodatie aan te passen aan de nieuwe S.V. Oosterwolde-stijl. Er is al een eerste stap gezet in de (nu nog) DIO-kantine.

De club is in gesprek met de gemeente om te kijken of er extra kleedkamers kunnen worden gerealiseerd. Wat betreft de technische zaken is het zo dat er nieuwe trainers zijn aangesteld voor het eerste en tweede elftal. Daarnaast zijn er nieuwe mensen toegetreden in de technische commissie om een goed en uitgebreid beleidsplan te maken voor iedereen.

Het fusieplan is inmiddels aan alle leden gepresenteerd. In de overvolle kantine van DIO waren onder de 160 aanwezigen geen tegenstemmers, bij De Griffioen waren dat slechts zes op ruim honderd stemmen.

De belangrijkste redenen om te fuseren zijn de dalende ledenaantallen. Aangezien de jeugd van beide clubs al sinds 2008 samen speelt, is de hoop dat dankzij de fusie van de seniorenafdelingen de binding van de jongeren met de nieuwe vereniging toeneemt.

Als de leden van de drie clubs hun fiat geven, dan speelt in Oosterwolde volgend seizoen één prestatieteam op zaterdag. Steeds meer clubs die fuseren kiezen voor het zaterdagvoetbal. Het wordt steeds moeilijker om een team op zondag in competitieverband uit te laten komen.